Ви тут: Новини >> Ветеринарні лікарі закликають кременчужан не купувати м'ясо на стихійних ринках
Ветеринарні лікарі закликають кременчужан не купувати м'ясо на стихійних ринках
Сьогодні на щотижневій апаратній нараді обговорювалося питання щодо заходів, які будуть проводитися у Кременчуці у зв’язку із виявленням у Кременчуцькому районі с. Дзержинське африканської чуми свиней. Головний державний ветеринарний інспектор Юрій Сливка повідомив, що наше місто входить до 20 кілометрової зони захисту. Він зазначив, що з керівниками ринків та магазинів, які здійснюють торгівлю м’ясом проведено відповідну нараду, вони попереджені про те, що не повинні закупляти і продавати м'ясо без відповідних сертифікатів і ветеринарної експертизи. У зв’язку з цим Юрій Сливка через засоби масової інформації звернувся до кременчужан з проханням не купувати м'ясо на стихійних ринках. Він в черговий раз наголосив, що купувати м'ясо у таких місцях взагалі небезпечно, а особливо коли поблизу міста виявлено спалах африканської чуми свиней.
В той же час, він звернув увагу на те, що люди не хворіють на цю хворобу, а є лише переносниками інфекції.
Міський голова Віталій Малецький наголосив, що у Кременчуці не повинно бути взагалі торгівлі м’ясом із землі, тож відповідні служби мають вжити щодо цього всіх необхідних заходів. Керівник міста наголосив, що хоч лікарі і зауважують, що ця хвороба не несе небезпеки для людей, але мешканці міста повинні вживати м'ясо перевірене і завезене із безпечних місць. Він зазначив, що у магазинах і на ринках це можна проконтролювати, а ось на стихійних ринках - ні. Міський голова зазначив, що у частини власників домогосподарств може виникнути певний ажіотаж і вони почнуть вирізати худобу і продавати м'ясо у нашому місті. Тож, купуючи м'ясо на ринку, не можна встановити звідки його привезли - із Дзержинського, Соснівки чи іншого населеного пункту. Віталій Малецький звернувся до правоохоронних органів з проханням, щоб у разі виявлення такої стихійної торгівлі відразу ж її припиняли, телефонували до ветеринарної служби, щоб встановити походження такої продукції.