новини за сьогодні
Ви тут: Новини >> Кременчужан навчають готувати банош
Кременчужан навчають готувати банош
Ресторація «Велес» та її керівник Тетяна Шаховева щороку на Масляну проводять цікаві майстер-класи із приготування традиційних українських страв. Вчора вони частували містян смачними варениками, а сьогодні розповідають і показують, як готувати справжній банош.
Тетяна Шахвоцева розповідає, що для того, щоб приготувати цю страву необхідно лише натуральні продукти – домашнє коров’яче молоко і вершки та кукурудзяна крупа. Сьогодні для приготування баношу майстриня використала 6 літрів молока, 3 кг. кукурудзяної крупи та кілька літрів вершків. Вона зазначає, що перед тим, як купувати їх треба скуштувати, вони не повинні бути кислими, бо з таких справжній банош не звариш.
Містяни мали можливість не тільки побачити весь процес приготування страви, а й самим взяти участь у майстер-класі та скуштувати власноруч приготовлений банош зі шкварками та бринзою.
PS. Банош - одна з головних страв гуцулів. Рецепт приготування баношу дуже простий, секрет – головне натуральні продукти та послідовність дій.
Фотогалерея