Офіційний вебпортал Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та виконавчого комітету

8 °C

Ви тут: Новини >> Затверджено рішення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради від 9 червня 2020 року

Затверджено рішення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради від 9 червня 2020 року

Червень 09, 2020

КРЕМЕНЧУЦЬКА МІСЬКА РАДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ТИМЧАСОВА ПРОТИЕПІДЕМІЧНА КОМІСІЯ ПРИ ВИКОНАВЧОМУ КОМІТЕТІ КРЕМЕНЧУЦЬКОІ МІСЬКОІ РАДИ

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

09 червня 2020 року                                                                             № 19

 

 

 

Заслухавши та обговоривши питання порядку денного: «Про стан захворюваності в місті Кременчуці на гострі респіраторні інфекції, в тому числі спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», «Про організацію протиепідемічних заходів в деяких закладах сфери культури на період дії адаптивного карантину», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та постановами Головного державного санітарного лікаря України від 06.06.2020  № 34 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», від 06.06.2020 № 35 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та від 06.06.2020 № 36 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби          (COVID-19)», тимчасова протиепідемічна комісія при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради Полтавської області вирішила:

1. Вважати епідемічну ситуацію у місті щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі спричиненої коронавірусом       SARS-CoV-2 контрольованою.

2. Відновити роботу закладів сфери культури в місті Кременчуці з 10.06.2020 за умови дотримання протиепідемічних заходів на період адаптивного карантину.

3. Начальнику управління культури і туризму виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (Кондрашов В.О.):

3.1. Провести установчу нараду з керівниками закладів сфери культури щодо організації їх роботи в умовах адаптивного карантину.  

3.2. Вжити заходів щодо забезпечення закладів сфери культури у достатній кількості дезінфікуючими, миючими засобами, засобами особистої гігієни, безконтактними термометрами, антисептичними засобами для обробки рук, одноразовими рушниками тощо.

4. Керівникам бібліотечних систем:

4.1. Відкрити абонементи для користувачів та обмежити вільний доступ до фондів та інших приміщень бібліотек.

4.2. Провести навчання (до початку прийому відвідувачів) для всіх працівників бібліотек з метою освоєння та володіння усіма необхідними навичками по запобіганню розповсюдження інфекції та визначити конкретні обов’язки та вимоги до роботи кожного.

4.3. Забезпечити проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам, відвідувачам із занесенням записів у відповідні журнали.

4.4. Осіб, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 ˚С або ознаки респіраторних захворювань не допускати до відвідування закладу.

4.5. На вході до закладу організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

4.6. Забезпечити перебування бібліотекарів на робочих місцях в захисних масках (респіраторах) та рукавичках.

4.7. Організувати попередній запис на відвідування бібліотек у визначений час телефоном, електронною поштою (або іншими засобами віддаленого спілкування) з метою уникнення черг.

4.8. Забезпечити дотримання безпечної соціальної дистанції на відстані 1,5 м.

4.9. Організувати одночасне перебування відвідувачів із розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали обслуговування.

4.10. Забезпечити облаштування безпечних місць для повернутих користувачами книг з метою їх карантину протягом 14 діб, з використанням окремих стелажів/шаф/шухляд/полиць.

4.11. Після прийняття книг від користувача проводити дезінфікування поверхонь меблів, на якій знаходилися книги.

4.12. Ізольовані примірники позначати датою повернення та виключати з обігу до закінчення терміну карантину.

4.13. Організувати щоденне генеральне прибирання приміщень загального користування.

4.14. Розробити графіки зволожування, дезінфекції та провітрювання приміщень упродовж робочого дня.

4.15. Розташувати на візуально доступних місцях загального користування Правила обслуговування відвідувачів/користувачів під час карантину та Пам’ятки із загальними правилами поведінки та гігієни у період адаптивного карантину.

4.16. Забезпечити:

- централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- розміщення додаткових контейнерів (урн) для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах тощо).

4.17. Прийняти рішення про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

5. Дії керівників у закладах музейного типу м. Кременчука:

5.1. Забезпечити підготовку до відновлення роботи закладів музейного типу в період адаптивного карантину.

5.2. Відкрити заклади музейного типу та обмежити вільний доступ до фондів закладів.

5.3. Забезпечити придбання миючих, дезінфікуючих засобів, захисних масок (респіраторів), рукавичок, засобів особистої гігієни тощо до початку відновлення роботи.

5.4. Забезпечити проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам та відвідувачам із занесенням записів у відповідні журнали.

5.5. Осіб, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 ˚С або ознаки респіраторних захворювань не допускати до відвідування закладу.

5.6. На вході до закладу організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

5.7. Забезпечити перебування працівників закладів музейного типу на робочих місцях в захисних масках (респіраторах) та рукавичках.

5.8. Організувати щоденне генеральне прибирання приміщень загального користування.

5.9. Розробити графіки зволожування, дезінфекції та провітрювання приміщень упродовж робочого дня.

5.10. Розташувати на візуально доступних місцях загального користування Правила обслуговування відвідувачів/користувачів під час карантину та Пам’ятки із загальними правилами поведінки та гігієни у період адаптивного карантину.

5.11. Прийняти рішення про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

5.12. Заборонити групові роботи (екскурсії та ін.) з огляду на вимогу дистанціювання та обмеження загальної кількості людей. Організувати одночасне перебування відвідувачів із розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали обслуговування.

5.13. Організувати попередній запис на відвідування закладів музейного типу у визначений час телефоном, електронною поштою (або іншими засобами віддаленого спілкування) з метою уникнення черг.

5.14. Забезпечити дотримання безпечної соціальної дистанції на відстані 1,5 м.

5.15. Організувати одночасне перебування відвідувачів з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали обслуговування.

5.16. Забезпечити:

- централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- розміщення додаткових контейнерів (урн) для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах тощо).

6. Дії керівників клубних закладів, палаців, центрів культури і дозвілля  м. Кременчука:

6.1. Забезпечити підготовку до відновлення роботи клубних закладів, палаців, центрів дозвілля в період дії адаптивного карантину.

6.2. Відкрити клубні заклади, палаци, центри дозвілля та обмежити вільний доступ до переміщення у клубних закладах.

6.3. Забезпечити придбання миючих, дезінфікуючих засобів, захисних масок (респіраторів), рукавичок, засобів особистої гігієни тощо до початку відновлення роботи.

6.4. Забезпечити проведення температурного скринінгу безконтактним термометром усім працівникам та відвідувачам із занесенням записів у відповідні журнали.

6.5. Осіб, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 ˚С або ознаки респіраторних захворювань не допускати до відвідування закладу.

6.6. Забезпечити знаходження працівників клубних закладів, палацах, центрах дозвілля на робочих місцях в масках (респіраторах) та рукавичках.

6.7. На вході до закладу організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

6.8. Розмістити додатково ємність спиртовмісними антисептиками в кожному репетиційному приміщенні для самостійної обробки рук.

6.9. Організувати щоденне генеральне прибирання приміщень.

6.10. Розробити графіки зволожування, дезінфекції та провітрювання приміщень упродовж робочого дня.

6.11. Розташувати на візуально доступних місцях загального користування Правила обслуговування відвідувачів/користувачів під час карантину та Пам’ятки із загальними правилами поведінки та гігієни у період дії адаптивного карантину.

6.12. Забезпечити перебування у межах закладів лише за наявності захисної маски чи респіратора.

6.13. Дозволити одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі).

6.14. Проводити групові/командні заняття виключно за попереднім записом.

6.15. Проводити переодягання в тренувальну форму і в повсякденний одяг після занять під наглядом керівників колективу для контролю за дотриманням безпечної дистанції в роздягальні. Недопускати батьків до роздягалень.

6.16. Обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін на рівні не більше 50%. Враховувати та не допускати потенційного скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах.

6.17. Організувати проведення дезінфекції поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять або заходу згідно з графіком.

6.18. Вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни.

6.19. Забезпечити:

- централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- розміщення додаткових контейнерів (урн) для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах тощо).

7. Додаткові заходи безпеки під час проведення релігійних чи інших зібрань покласти на керівників зборів (організація температурного скринінгу безконтактним термометром, дотримання обов’язкового маскового режиму, дотримання безпечної соціальної дистанції, обробка рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками).

7.1. Забезпечити:

- централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- розміщення додаткових контейнерів (урн) для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах тощо).

 8. Додаткові заходи безпеки відвідувачів під час проведення виставково-торгівельних заходів покласти на організаторів таких заходів (організація температурного скринінгу безконтактним термометром, дотримання обов’язкового маскового режиму, дотримання безпечної соціальної дистанції, обробка рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками).

8.1. Забезпечити:

- централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- розміщення додаткових контейнерів (урн) для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах тощо).

9. На період адаптивного карантину під час проведення культурно-мистецьких заходів:

9.1. Забезпечити проведення температурного скринінгу безконтактним термометром усім працівникам та відвідувачам із занесенням записів у відповідні журнали.

9.2. Осіб, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 ˚С або ознаки респіраторних захворювань не допускати до відвідування заходу.

9.3. На вході до місця проведення заходу організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

9.4. Для уникнення черг збільшити кількість пунктів вхідного контролю.

9.5. Під час проведення заходів просто неба огородити територію проведення заходу.

9.6. За можливості контроль вхідних квитків рекомендовано здійснювати безконтактним способом.

9.7. Дозволити одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі огородженої території для заходів просто неба, або загальної площі приміщення закладу культури, де проводиться захід.

9.8. При проведенні заходів у приміщеннях, відвідувачі повинні перебувати у респіраторі чи захисній масці.

9.9. Проведення заходів дозволяється лише з розміщенням відвідувачів на сидячих місцях. Відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 метри. Розміщення за одним столом дозволяється не більше, як 4 особи (без урахування дітей віком до 14 років). У залах зі стандартним розміщенням місць для сидіння розміщення відвідувачів здійснюється з вільними місцями поруч, спереду, позаду.

9.10. Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організацій протиепідемічних заходів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 № 32.

10. На період адаптивного карантину заборонити:

відведення місць під організацію фан-зон;

використання багаторазових (тканинних) рушників.

11. Внести зміни до рішення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради Полтавської області від 04 червня 2020 року № 18, а саме:

Підпункти 2.6.  та  2.8. викласти у наступній редакції:

«2.6. Роботу міських ринків, у тому числі агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів відповідно до  Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», за умови забезпечення виконання вимог, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 06.06.2020 № 34 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», а саме:

2.6.1. Допуск працівників ринку, суб’єктів господарювання та їх працівників, які здійснюють торгівлю на ринках, здійснюється виключно за наявності вдягнутого респіратора або захисної маски (у тому числі виготовленої самостійно), та проходження безконтактного температурного скринінгу.

2.6.2. Організація на кожному вході (в’їзді) на територію ринку місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією спиртовмісної речовини понад 60% для ізопрілового та понад 70% для етилового спиртів.

2.6.3. Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 квадратних метрів площі території ринку. Обмеження контакту між працівниками (продавцями) та відвідувачами повинно здійснюватись шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри).

2.6.4. Допуск відвідувачів та перебування на території ринку дозволяється лише у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, так, щоб були покриті ніс та рот.

2.6.5. На ринках повинно забезпечуватися проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.

2.6.6. На прилеглій до ринку території повинна бути відсутня неконтрольована (стихійна) торгівля.

2.6.7. Адміністрація ринку забезпечує постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися та про профілактику коронавірусної хвороби (COVID-19), а також призначає своїм розпорядчим документом (наказом) відповідальних осіб за проведення вище вказаних профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень в роботі підпорядкованого ринку.

2.6.8. Адміністрація агропродовольчих ринків зобов’язується дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19, узгоджує роботу ринку з Кременчуцьким міськрайонним управлінням Держпродспоживслужби.

Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, продавцями та відвідувачами агропродовольчих ринків, у тому числі стаціонарних магазинів, розташованих на їх території, протиепідемічних вимог здійснюють  представники Кременчуцького міськрайонного управління Держпродспожив-служби шляхом проведення щоденних позапланових перевірок, у порядку визначеному законодавством.

2.6.9. Адміністрація ринку повинна забезпечити:

- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками, а також розмістити додаткові контейнери в місцях загального користування для збору засобів індивідуального захисту, паперових серветок з подальшою їх утилізацією.

            2.6.10. Суб’єкти господарювання та їх працівники, які здійснюють торгівлю на ринках, зобов’язані дотримуватись усіх протиепідемічних вимог, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 06.06.2020 № 34.

2.8. Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку), за умови дотримання вимог постанов головного санітарного лікаря України від 06.06.2020 № 36 та від 02.06.2020     № 32».

12. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника управління культури і туризму виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (Кондрашов В.О.), управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (Жорняк Л.Г.), управління контролю за станом благоустрою виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (Окунь В.В.), Автозаводської районної адміністрації (Заводчікова Н.Г.) та Крюківської районної адміністрації (Лозовик Д.Б.) із залученням представників Кременчуцького міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень державної установи «Полтавський лабораторний центр МОЗ України» (Поляков А.В.), Кременчуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби (Назарець О.С.), Кременчуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області    (Жук І.В.), батальйону патрульної поліції в м. Кременчук управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції (Борзенку О.В.) відповідно до повноважень.

 

Голова тимчасової протиепідемічної

комісії при виконавчому комітеті

Кременчуцької міської ради

Полтавської області                                                          О. УСАНОВА

 

Відповідальний секретар тимчасової

протиепідемічної  комісії  при

виконавчому комітеті Кременчуцької

міської ради Полтавської області                                            Л. ПОНОМАРЕНКО

Теги: #Новини